10voorBiologie bovenbouw

10voorBiologie bovenbouw is een volledig examenstofdekkend en contextrijk programma voor havo en vwo. Ons lesaanbod bestaat uit 27 vwo- en 17 havo-theoriehoofdstukken en ruim 1300 opdrachten geclusterd in 49 thema’s.

Geschikt voor het 'nieuwe' examenprogramma
10voorBiologie is volledig geschikt voor het nieuwe examenprogramma en perfect bruikbaar voor de CoCo-benadering.

Gestructureerd programma of zelf arrangeren
Docenten hebben binnen 10voorBiologie de keuze: zelf arrangementen samenstellen en zo een eigen leerpad arrangeren of een vooropgezet lesprogramma (zoals de Gulden Leerlijn) volgen.

Papier & digitaal
10voorBiologie geeft de mogelijkheid lesstof aan te bieden op de manier die het beste bij de lespraktijk past: op papier, digitaal of gecombineerd. In de digitale versie treffen leerlingen praktische links naar korte video´s en functionele aanvullende informatie. 

Mediumneutraal
Ongeacht met welk device of in welke browser 10voorBiologie.nl wordt bezocht, via ieder medium is 10voorBiologie volledig benaderbaar.

Extra’s voor docenten
Voor docenten zijn tal van hulpmiddelen beschikbaar, zoals honderden extra toetsvragen en een handige, interactieve CoCo-systeemmatrix.

Toen ik in 4havo begon, zei een zittenblijver tegen me dat hij biologie het jaar ervoor veel ‘relaxter’ vond. “U vertelde uw verhaal en ik kon gewoon lekker luisteren. Nu moeten we zelf veel actiever met de stof bezig zijn.” Toen wist ik dat we een goede keuze hadden gemaakt!

10voorBiologie biedt uitstekende handvatten om lessen in een context te plaatsen. Ook de flexibiliteit die 10voorBiologie biedt, is voor mij extreem belangrijk. Je kunt alle kanten op, omdat je je eigen lespad arrangeert.